MYMobileHK.com Mobile-Resource.com 香港流動資源論壇's Archiver

大雄 發表於 2011-10-11 00:12

嚴重投訴 netvigator 一上網全部都係uHUB 廣告

[quote]今晚一回家用 PCCW 上網只見uHUB 廣告, 去邊個網都係出呢個廣告. 幾部 VM 都係咁, 肯定俾佢 proxy hijack 左個 request.

最慘我果 d 網站監控, download 等等亦因為咁全部 redirect 晒去佢個 uHub 廣告全部死晒 !!!   

雖然可以按一個 button 這次關掉, 但下次又無啦啦又整另一個廣告咁以後點做 網站監控, download 等等[/quote]

以上 post 左去 hkgolden 同 hkepc, 之後打左電話上去炳佢鑊金.
我話部機會定時駁返公司 web server 做 monitor 同 download, 佢地 redirect 左 request, 攪到我 d 野死晒.
我話雖然可以按個制取消, 但如佢將來每個星期整一兩次唔同廣告的話真係會俾佢玩死.

Derek 發表於 2011-10-11 00:17

隻uHUB,我裝完一陣都uninstall左,都係用番dropbox

大雄 發表於 2011-10-11 00:26

我 jdownloader 果 d jobs 全部死晒..... 要download 過.......

Devil 發表於 2011-10-11 00:42

辛苦你了...........不過PCCW真係冇個樣整個樣囧...

大雄 發表於 2011-10-11 00:50

補圖:

[img]http://img.photobucket.com/albums/v202/piclink/uHub.jpg[/img]

大雄 發表於 2011-10-11 01:29

剛才唔記得先試埋 Android 手機用 Wifi 經 netvigator 咁上網的話, 果 d 用 http 運作的 app 係唔係一樣全部會死.
當然果 d   app 唔知乜野事死, 也不識彈個 button 叫係去按 "取消".

dada 發表於 2011-10-11 20:50

send左信黎叫我用, 我冇理到:227:

老虎咖 發表於 2011-10-11 23:24

無聊, 用開dropbox好好用, 都唔會轉。

頁: [1]